Îmi place enorm să călătoresc, să cunosc locuri, oameni și obiceiuri, altele decât cele românești. Imi place enorm marea cu zgomotul ei. Îmi place să o ascult dimineața la ora răsăritului sau seara la apus. Îmi place să mă încarc cu energia ei. Am văzut și simțit marea în multe părți ale lumii și mi-a plăcut la fel de mult peste tot. Am ajuns să cred ca sunt dependentă de ea. Iată câteva povești despre mare, așa cum am simțit-o eu…

Când marea-mi bătea în geam … în Galle, Sri Lanka!

Prima oară am fost în Sri Lanka acum 5 ani…după mai bine de 24 ore de zbor cu 2 escale si 3 avioane plus un transfer de 4 ore de la Colombo la mare, am ajuns în Paradis! M-am încărcat instantaneu cu tot ce înseamna viață. M-am liniștit, era tot ce-mi doream! și am trăit aproape 2 săptămăni cu marea bătându-ne în geam, aproape la propriu…era la 2-3 m de dormitorul casei in care stăteam…am trăit 2 săptămâni auzind-o zi și noapte…seara adormeam pe sunetul ei și dimineața mă trezeam cu imaginea ei în față…minunat!

Savurând apusurile din Puerto Rico

Stăteam pe malul mării, într-o căsuță închiriată și începând cu ora 7 seara, cerul se transforma într-o pânză roșiatică iar soarele se pierdea cu fiecare minut. Aici am văzut cele mai frumoase apusuri de la malul mării. Și tot aici, în fiecare după amiază la ora 16.30, de pe plajă puteam privi în larg balenele albastre perfomând ca într-un spectacol, parcă special organizat pentru turiștii care se strângeau pe plajă să le vadă și să bea o bere…sau mai multe!

Când apa e de cristal – Anguilla, Caraibe

Am înotat în apa din Anguilla de două ori în viața mea, la 9 ani diferență și a fost la fel de mirific! Prima oară am gasit acea plață din pură întâmplare. Ața ne-a tras în direcția aia, imediat după ce, cu greu pășisem pe insulă fiindcă nu aveam viză de Marea Britanie. Dar ne-au lăsat să intrăm totuși și bine-au făcut! Am înotat în cea mai cristalină apă pe care mi-a fost dat să o văd. Până acum, desigur. Se vedea fundul mării la zeci de metri de țărm, lume era aproape deloc și era o liniște paradisiacă…fără skyjeturi, fără lume, fără restaurante sau alte comerțuri…doar tu și marea!

Cu barca pe Marea Egee – Bodrum, Turcia

Ce experiență! V-o recomand! Apa Mării Egee e superbă…mi-a rămas în minte Aquarium-ul unde am sărit în apa rece, adâncă de 20 m și se vedea tot pe fundul mării, am înotat în mijlocul mării departe de mal ceea ce mi-a dat o senzație de libertate pe care rareori o poți simți cred..

Dimineața înotai, iar la prânz apa dispărea – pe o insuliță lângă Phuket, Thailanda

Am străbătut Thailanda de la nord la sud în circa două săptămâni…am văzut plajele din Golful Thailandei dar și cele din Marea Andaman. Am simțit apa învolburată din Nordul Golfului după furtună, la Chumpon și la Khanom și m-am bucurat de apa calmă de la Koh Samui. Cea mai interesantă imagine însă a fost însă pe o insuliță lângă Phuket, unde, dimineața, la 10 m de mal apa îmi ajungea la talie, iar în doar câteva ore, se retrăgea complet pentru mai mult de 1 km…Parcă nici nu fusese acolo vreodată…iar seara revenea…un miracol al naturii care merită urmărit.

M-am întrebat de multe ori: de ce-mi place marea atât de mult? De ce simt ca-mi face atât de bine? Nu știu răspunsul încă, dar știu că voi incerca să mă bucur de cât mai multe plaje din lumea asta mare! Aștept și recomandările voastre!